Selecteer een pagina

Vorige week heb ik mijn 48ste verjaardag mogen vieren. Het was een fijne dag, waarop ik erg verwend ben, veel felicitaties en goede wensen heb ontvangen. We hebben samen gegeten en diverse mensen hebben met mij kunnen proosten op mijn nieuwe levensjaar. Gemaakt, Voor U, Lus, Weggeven, CadeauDe laatste 18 jaar vier ik mijn verjaardag op de dag zelf en niet meer in het weekend. Dat heeft wel wat (leuke) consequenties. Zoals dat mensen meteen vanuit hun werk langs komen. En dan heb je dus ook bezoek rond etenstijd. Gezellig hoor om samen lekker wat te eten. En soms geeft dat samen lekker eten weer een nieuwe uitdaging. Zeker als je te maken hebt met diverse personen met allemaal hun eigen allergieën, eetgewoonten en voedingsovertuigingen. Zo zaten dit jaar een vegetariër, een notenallergie, een tarwe allergie, varkensvleesmijders en niet te vergeten mijn eigen smaakversterkerallergie aan 1 tafel. Zoals geschreven: een uitdaging. Maar het is weer gelukt! Met een zelf gemaakte groentesoep, een goulashsoep, rundvleessalade, couscoussalade (tnx, zussie), runderknaks (die eer komt de Unox toe), broodjes en divers broodbeleg kom je een heel eind.

We (moeder, zus en ik) zijn natuurlijk wel wat gewend. En na het bakken van een spelt-appel-blauwe bessen-taart (en laat ik de crumble topping met amandelen niet vergeten waar mijn moeder altijd haar best op doet!), is de rest een makkie? En wat is er beter voor het ego van een mens dan te horen dat het allemaal zo lekker is. Of dat je boven een pan staat te roeren en één van de eters komt je vertellen dat het hier altijd goed mee eten is! Mijn normale lengte is 1,68, maar dan ben ik toch even iets groter?.

Het was weer een geslaagde dag, ook al mis je altijd wat mensen. Sommige kunnen er niet bij zijn door werk of studie. Maar helaas was er ook een gemis doordat ze niet meer bij ons zijn. En dan mis je het telefoontje van een dierbare vriendin. Tevens kende 2018 voor ons, gezin Janssen en aanhang, een slecht begin. Maar iedereen is er goed vanaf gekomen.

Ook na het eten kwamen er wat gasten bij. Ik noem ze voor het gemak maar de “avondploeg”. proost op verjaardagEn ook toen moest (dat zal ik ongetwijfeld van mijn grootmoeders hebben) er ook weer van alles op tafel staan. Van Melbatoast tot rijsttoastjes, van eier- tot kip-kerriesalade (dank aan de AH voor hun blauwe deksel salades zonder smaakversterkers), kazen- en worstvarianten en combinaties. Mijn grootmoeders dachten altijd dat er een compleet leger zou aanschuiven. En die gedachte heeft nog geen generatie overgeslagen?.We hebben in de gebruikelijke verjaardagskring gezeten en het glas goed geheven. Hier hou ik van!

Hoe vier jij het liefst jouw verjaardag? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd!

Groetjes, Bianca