Selecteer een pagina

“Jij valt niet”, was het triomfantelijke antwoord van mijn lief dat met veel vertrouwen werd uitgesproken. Dat vertrouwen vond ik nogal ambitieus met mijn staat van valpartijen. Hij weet toch wel waarom dat de EHBO-kit een vaste plek in zijn rugtas heeft! Maar dat was het antwoord op mijn gemopper en geklaag, wat ik al ploeterend op een mountainbike uitte.

De betreffende “overlevingstocht” was een fietstocht over het eiland La Grasiosa. Drie jaar geleden toen we voor de tweede keer op Lanzarote waren. De eerste keer hadden we alle bezienswaardigheden op Lanzarote bekeken. En wilden nu wel de rest verkennen. Dus zijn we met de Ferry vanaf Órzola overgestoken naar la Graciosa. De huurauto kon niet mee, dat hadden we al uitgezocht. “Dan huren we toch gewoon fietsen”, zei mijn lief dolenthousiast! Dat werden dus mountainbikes!

Stel je de infrastructuur op La Grasiosa voor als ik je vertel dat de enige vijf auto’s op la  Grasiosa die van de locals zijn! En dat dan 4×4 aangedreven Landrovers zijn! Precies, de wegen zijn daar niet meer dan grind-en zandpaden. Vandaar dat het fietsen daar, voor mij meer proberen was om zonder kleerscheuren en kapotte knieën de dag door te komen. Maar mijn lief had de tijd van zijn leven. Hij fietste dan ook regelmatig ver vooruit om op een plek met het mooiste uitzicht op mij te wachten. Wat heb ik gemopperd! Want wat als ik val? Want als je me kent, dan weet je ook dat ik de grond nogal eens van dichtbij bekijk.? En daarom ook die EHBO-kit in de daguitrusting.

Groen zien
Ondanks mijn gestuntel in het zand, hebben we prachtige plekjes gezien en prachtige uitzichten gehad. Daarom raden we ook iedereen aan om een bezoek te brengen aan La Grasiosa. Daarbij vertel ik dan wel meteen dat het niet persé op de fiets hoeft. Er is namelijk ook de mogelijkheid om het eiland te verkennen d.m.v. een Jeeprondrit. Daar kwam ik achter toen ik al mopperend op de fiets voorbij werd gereden door zo’n Jeep. En  ik herkende passagiers die ook bij ons op de boot hadden gezeten. De meeste herkenbare was namelijk een modepopje. Ze had  een make up alsof ze zo uit de stoel van de visagiste kwam en de filmset opging. Alleen toen we de zee opgingen, werd deze onberispelijke make up zwaar op de proef gesteld doordat het gezicht van het modepopje steeds groener werd. Het modepopje was zeeziek. Dit klinkt alsof ik hiervan genoot, maar dat is niet waar. Inmiddels heb ik al een paar keer op een boot of ferry gezeten en godzijdank heb ik zeeziekte nog niet hoeven ervaren. Het zien en horen van anderen vind ik al erg genoeg.

Maar doordat ik dus Modepopje herkende, realiseerde ik me dat deze beproeving helemaal niet nodig was geweest. Ondanks dit en mijn gemopper, heb ik het er wel goed vanaf gebracht. Niets kapot! Ja, het thuisfront was ook trots, ze wilden de krant al bellen! ?

Prachtige plekken
Het mag duidelijk zijn, de Canarische Eilanden zijn mijn favoriete vakantie bestemming. Het liefst vertoef ik op Lanzarote, op de voet gevolgd door Tenerife. Maar ook Fuerteventura, Gran Canaria of  La Palma zijn prachtige eilanden. Met allemaal hun eigen pracht en praal.

Terug naar Lanzarote waar we net weer voor de derde keer hebben vertoeft. Wij zitten graag in Puerto del Carmen. Dichtbij de boulevard of de oude haven, waar het goed eten is. En ook spelen er in diverse cafeetjes live bandjes. Een uitstapje naar el Golfo, het groene meer is de moeite waard. Evenals naar een afgelegen strand gaan om zelf een stukje Olivina te zoeken. Olivina oftewel Olivijn is naast lava, DE steen van het eiland. In of aan ieder sieraad zit minstens één stukje Olivina verwerkt. Uiteraard heb ik bij ieder bezoek wel wat meegebracht. Het kleinste, plaatselijke juwelierszaakje moet ook geholpen worden natuurlijk! ?

Meer sightseeing en shoppen
Een bezoek aan Jameos del Agua is bijzonder. En vergeet niet de Cueva de los Verdes te bezoeken! Het bewaard een geheim! Maar dat vertel ik uiteraard niet!
En wat te denken van het huis van de acteur Omar Sharif. Vele beroemdheden hebben hem bezocht op Lanzarote. De vele foto’s in het huis getuigen daarvan.
Of het huis van de architect en kunstenaar César Manrique in Tahiche. Dhr. Manrique, geboren in Arrecife in 1919, vertrok naar Amerika en kwam in 1968 op zijn eiland terug. Op het hele eiland zijn Manrique’s kunstwerken en schildersinvloed te vinden.

Grill Timanfaya LanzaroteEn het Park National Timanfaya moet mijns inziens worden bezocht! Er is een restaurant, El Diablo. Je hoeft er niet te eten, gewoon kijken mag! Want o.a. aardappeltjes en vlees worden bij dit restaurant bereid op een natuurlijke bron: een put van zes meter diep waar vulkanisch warmte uitkomt!
Tevens mag in deze vermelding de grote markt op zondag in Teguise niet worden vergeten! ? Van brood tot groente en van leren tassen tot cashmere shawls is er te koop. Heerlijk shoppen!

Er nog zoveel meer te vertellen over Lanzarote! Maar dan ben ik net een reisgids of lijkt het of ik ergens aandelen van heb ?.
Ondanks al deze trekpleisters, blijft het een heerlijk eiland, met gemoedelijke mensen en geeft ons zelfs een gevoel van thuiskomen.

Wat is jouw liefste vakantie bestemming? Of waar krijg jij het gevoel van thuiskomen? Dat kan natuurlijk ook gewoon je eigen stekje zijn! Laat je het me weten? Ik lees het graag.

Groetjes, Bianca