Selecteer een pagina

“Sla je slag!” “Mis dit niet!” “Nu of nooit!”

It’s like a jungle sometimes
It makes me wonder how I keep from goin’ under

Deze woorden gebruikte Grandmaster Flash in 1982 om een compleet andere strijd onder de aandacht te brengen. Deze woorden lijken in de afgelopen dagen ook van toepassing in de strijd die online shops, webwinkels en ook de plaatselijke middenstand leveren om ons, de consumenten, te laten kopen, kopen en nog eens kopen. Onder verschillende actienamen als Black Friday of Cyber Monday en inmiddels al de midseason sale!

Het is ook aantrekkelijk! 50% of zelfs 60% korting. En je wilt toch geen dief van je eigen portemonnee zijn? Of als je maar een paar items hebt weten te bemachtigen, dat de knip dan al leeg is. Dan lijkt hij wel van uienleer, want de tranen springen in je ogen. De mailbox ontplofte al een week voor Black Friday met al deze verleidingen. Daarna kwam Cyber Monday nog. En als klap op de vuurpijl de Sintaanbiedingen. Wat komt er nog in de aanloop naar de Kerst? Want volgens de reclamemakers mag het onder de kerstboom niet leeg zijn! Hoe groter de cadeaus, hoe beter. En kleine, pakjes in glimmende, gekleurde folies met fonkelende inhoud moeten er ook voldoende liggen! Want daarmee wordt gesuggereerd dat jij bent o, zo geliefd bent.?

Nu moet ik toegeven dat ik ook wel van een paar aanbiedingen heb gebruikt. Maar wel doelgericht. Zo heb ik in januari een heugelijke gelegenheid. De schoenen heb ik al een paar weken geleden gescoord, want ik hoorde ze al trappelen in de etalage. Het zijn slangenleren high heels en daar MOET een nieuwe outfit bij. De meeste vrouwen doen het andersom: eerst de kleding en dan de schoenen. Nee, Bianca niet! Aangezien ik het mezelf regelmatig moeilijk weet te maken, is deze challenge er ook eentje in die categorie. Als er een kampioenschap voor zou bestaan, dan ga ik er absoluut met de grootste trofee vandoor! ?
Nu heb ik een mooie zeegroene combinatie gezien van een palazzo broek met dito kleurige blouse. En door deze Black Friday acties komt deze outfit ook nog eens binnen mijn budget! Of ga ik voor een aansluitende zwarte pantalon met een blouse en blazer? Bij deze laatste heb ik ook al een beeld van de accessoires. Nee, beste reclamemakers, deze zal ik niet in glimmende folies onder de kerstboom vinden. Ik kan het mezelf vaak moeilijk maken, maar dan maak ik het ook weer héél goed met mezelf. Daar ben ik een ster in!

Nu had ik het wel over een paar aanbiedingen, maar de post heeft al diverse keren aan de voordeur gestaan om wat af te geven. En daar was niets bij voor de buren! Bij één “leverancier” was mijn enthousiasme niet te temmen. Zij kunnen zich bijna hofleverancier noemen, want daar ben ik inmiddels een platinaklant! Hoewel het maar één bestelling was, hebben zij er meerdere pakketjes van gemaakt. Hierdoor heb ik mijn zus gevraagd om even ontvangstloket voor deze shoppingqueen te zijn.

Maar door deze feestelijke actietijden, is de keuze reuze. En daardoor ook moeilijker. Wat ga ik aantrekken in januari tijdens de heugelijke gelegenheid? Die keuze ga ik nog maken. Wat zit lekker en waar voel ik me goed in. En wat doe ik met de rest? Houden voor de kerst? ?

Heb jij je ook laten verleiden tijdens in deze actietijden? Of ben je sterk gebleven? Laat het me weten, ik lees het graag.

Groetjes, Bianca