Selecteer een pagina
 
Biancas Wereld Bianca Janssen tijd vliegt
 
Heb jij ook van die uitspraken waarvan je denkt: hoe kom ik eraan?

 

Roek, tsoek is een uitspraak die thuis vaak werd gebruikt om aan te geven dat iets snel moest of dat het snel voorbij ging. Oorspronkelijk komt dit uit de Duitse taal, maar dicht bij de grens werden er veel woorden overgenomen of geleend. In dit geval staat de uitspraak voor “in een mum van tijd”. Dat roek tsoek gevoel heb ik het afgelopen maanden gehad met de kalender. Want wanneer heb ik voor het laatst wat van me laten horen? Precies! Dat was toch al weer vorig jaar. En om nou te zeggen dat ik in de tussentijd niets heb meegemaakt, kan ik niet. Ook in deze Coronatijd heb ik al die tijd op locatie kunnen werken. En dan maak ik meer mee dan menigeen die thuis moest werken.

 

Daarnaast ben ik jarig geweest en 50 geworden. En in 2019 had ik al gezegd dat het weer een leuke en vooral lekker feestje zou gaan worden. Maar dat kon niet in november 2020. Ondanks dat Corona roet in dit etentje heeft gegooid, heb ik me nog nooit zo jarig gevoeld. De versieringen thuis, in huis en buiten waren een totale verrassing. En dan de 50 & Fabulous actie die zus en moeder hadden opgezet, met zoveel lieve en leuke woorden dat was overweldigend. Wie er allemaal aan meegewerkt hebben en hoe dit ongemerkt achter mijn rug om kon gebeuren? Dat is wel een knap staaltje lef hebben. 😉Maar vooral een fantastisch staaltje speurwerk, timing en improvisatie van een aantal mensen! En wie mij persoonlijk kent, weet dat ik mijn emoties goed in de hand heb. Maar toen…. nee, totaal niet! Ja, er zijn foto’s van, maar die hou ik voor mezelf😁. Ik had nergens op gerekend, was dan ook gewoon met moeders de wekelijkse boodschappen gaan doen die dag. Daardoor konden de versierders ongestoord hun gang gaan.
 

Biancas Wereld Bianca Janssen 50 jaar versieringenZoals gezegd een verjaardag zoals geen ander en zeker om nooit te vergeten. En dan denk je alles te hebben gehad en kom je niets vermoedend op kantoor (want op de plek in het ziekenhuis waar ik mijn ding doe, kun je niet versieren of gekke dingen doen, (what was I thinking!!!) is daar ook flink uitgepakt met een spandoek, slingers en cadeaus! Fantastisch! En zo rollen we naar de feestdagen en hadden we sinds 19 jaar weer een kerstdiner thuis. En zo door naar het nieuwe jaar. Van lockdown zonder avondklok, naar eentje met avondklok. Alles op slot, horeca moet creatief worden met afhalen en verzorgen niet naar de kapper kunnen, enzovoort. En toen die winter!!! De wintergear kon in grote getalen worden gebruikt. En wat waren we ingesneeuwd! Kon ik naar kantoor en hoe dan? Tot overmaat kwam mijn moeder onverwacht in het ziekenhuis terecht. Zou je zeggen: “lekker dichtbij”. Maar de tijd en het aantal bezoekers van het ziekenbezoek was ook drastisch beperkt. Dus zus en ik moesten ook hier aanpassen, regelen en door!

Het gaat moeders gelukkig inmiddels weer beter, al zijn we er nog niet. Een operatie lijkt onvermijdelijk, dus we gaan nog even door met de ziekenhuisonderzoeken en inmiddels van Arnhem in Nijmegen beland.
En na de sneeuwval kwamen we binnen 14 dagen in de lente terecht, waarbij ik heerlijk in de zon op mijn balkon kon zitten met het uitzicht op hoopjes sneeuw op de stoepjes, langs hekjes en bomen.

Langzaam aan ging alles weer open. En ging een lang gewenste droom van zus in vervulling. Ze wilde al zo lang een kleurtje in haar lokken. En niet zomaar een kleurtje, nee… roze! Nou dat heeft ze! Ze heeft nu tijdelijk de bijnaam “Flamingo”. Want ze is Flamingo pink, naar het is een tijdelijke kleuring. Hiervoor zijn we zelfs naar Duitsland gereden en hebben we ons vrijwillig laten testen. Dat was gek, het hele jaar geen reden gehad om te testen. En nu lieten we maar zo “een stok in onze gok dauwen”. Want zelf was ik ook weer aan een knipbeurt toe en als we er dan toch zijn… De kleurspecialist, onze one and only Janine Moschüring, had een potje meegegeven om het na een paar wasbeurten weer op te kleuren en inmiddels heb ik dat al een keer gedaan. Ik moet toegeven dat de kleur zus fantastisch staat. En weer een vinkje op de bucketlist! 🤣

Vorig jaar was ik via internet al geïnteresseerd geraakt in minerale make up. De dames van dat betreffende merk, gingen regelmatig live en lieten mooie looks zien of gaven tips hoe je iets kon camoufleren. Uiteraard was ik zo nieuwsgierig dat ik het een en ander heb besteld. En wat is het fijn spul. Het is ook erg goed voor mijn gevoelige huid. En nu heb ik een merk ontdekt waar ik zelf als presenter kan instappen. Klinkt heel interessant, maar ik moet me even goed inlezen. Ik heb tenslotte al een baan. Maar als ik hierdoor iemand kennis kan laten maken met feel-&look good producten, waarom niet erbij doen?!

Of het iets voor me is, laat ik weten. En wie weet kan ik jou de ervaring ook geven die ik heb met deze producten.

Heb je misschien zelf al ervaring met minerale make up? Laat je me dat even weten? Ik ben heel benieuwd.

Lieve groetjes en tot snel, Bianca