Selecteer een pagina

 

Hopelijk is iedereen de feestdagen goed doorgerold. Met de nadruk op gerold, want dat rollen kon ik prima na deze dagen.

 

Al eerder heb ik geschreven over het uitzoeken van een outfit voor een heugelijke dag. Nu moest ik toch even pas op de plaats maken. Want na de feestdagen zaten die nieuwe kleren toch iets strakker dan voorheen. Ja zeker! Ondanks mijn voedingsallergie heb ik heerlijk kunnen eten en drinken. Onder andere op de Eerste Kerstdag lekker uit eten. Wat er op tafel kwam was heerlijk voor mijn tafelgenoten. Voor mij was het zelfs fantastisch door een keukencrew die kan improviseren en een uitdaging niet uit de weg gaat. Bedankt ’t Centrum Reijmer, Babberich! Dat mag nog wel eens gezegd worden.

 

Maar dan vandaag, dé dag die als meest deprimerende dag van het jaar wordt gezien. Het is de dag waarop iedereen juist beter in bed kan blijven en sommigen gaan zelfs een stapje verder. Deze mensen vinden dat men deze dag beter even kan onderduiken. Het is de derde maandag van januari, in het nieuwe jaar. Er is rond de feestdagen in december veel geld uitgegeven. Het nieuwe maandloon is nog niet ontvangen. De eerste volgende vakantie is nog ver weg. In januari zijn de dagen nog donker en vaak koud en grauw. En heel belangrijk: nieuwe goede voornemens zijn mislukt!

 

Persoonlijk gaan mijn goede voornemens dan ook niet verder dan de genoemde pas op de plaats maken. Dat scheelt ook weer een teleurstelling als voornemens niet worden volbracht. Tevens gaat de eerder genoemde outfit deze week aan, dus Blue Monday is niet aan mij besteed! Mijn doel is gehaald! ? Dus geen Blue Monday voor mij. Hooguit een andere Blue Day, omdat mij outfit Blue is!

 

Overigens heb ik nooit aan goede voornemens gedaan. Gerookt heb ik nooit, dus waarom stoppen met het nieuwe jaar? Een voornemen kun je in mijn beleving het hele jaar door mee beginnen. En zeker als het iets is wat de gezondheid baat. Ook vraag ik me af hoeveel mensen Dry January tot nu toe hebben kunnen volhouden? Of is dat voornemen samen met de inhoud van de fles ook al door het putje gegaan? En is iedereen alweer blauw van de drank? ? Ook dat is een voornemen die ik aan me voorbij heb laten gaan. Dat glaasje wijn wat ik in het weekend bij het eten nuttig, is een druppel op de gloeiende plaat, zullen we maar zeggen. Want nu zullen er bij mij ongetwijfeld wat kilootjes meer af kunnen. Maar ik ben nooit slank geweest, altijd volslank (mooi woord ?) En nu in mijn 50ste levensjaar, ja dat durf ik zelfs hardop te zeggen, heb ik niet de illusie dat ik nog slank zal worden. Dus geen deprimerende woorden of ideeën van mijn kant op deze dag!

 

Maar hoe komen we aan deze dag, het fenomeen of (laten we niet groten maken dan het is) uitspraak ¨Blue Monday¨?  Het schijnt dat er een reisbureau is geweest dat de Blue Monday als PR-stunt heeft bedacht en gebruikt. En het heeft voor het reisbureau gewerkt, want Blue Monday is in ieder geval in de hoofden van hun klanten gaan zitten.

 

Uiteraard kennen we de uitdrukking ¨een blauwe maandag¨ in het Nederlands ook. En eigenlijk verschilt de betekenis niets van de Engelstalige uitdrukking. Als wij aangeven iets een blauwe maandag te hebben gedaan, dan hebben we ook iets niet afgemaakt en voortijdig zijn afgehaakt. Dus eigenlijk net als met de goede voornemens.

 
Nu ben ik erg benieuwd hoe jij vandaag bent doorgekomen. Laat je het me weten?

 
Groetjes, Bianca